Yellowstone National Park, Real America

Top tips voor een bezoek aan Yellowstone National Park

Om te zorgen dat u niets hoeft te missen tijdens een bezoek aan de prachtige Nationale Parken van The Real America hebben wij onze top tips voor u op een rijtje gezet. Heeft u ook een goede tip over bijvoorbeeld Yellowstone National Park? Laat het ons weten op onze Facebook pagina.

Bekijk hier onze top tips voor een bezoek aan Yellowstone National Park

TIP  Zorg dat u genoeg tijd hebt om te kunnen genieten van Yellowstone. Ons advies is altijd om minimaal 3 dagen uit te trekken voor een bezoek aan Yellowstone, maar bij voorkeur natuurlijk meer!

TIP   Ga ’s ochtends vroeg op pad! Vooral in het hoogseizoen kunt u de drukte vermijden door vroeg op te staan. Dit is tevens een extra kans om wildlife te zien. In het hoogseizoen zijn alle in- en uitgangen 24 uur per dag, 7 dagen per week open als de weersomstandigheden dit toelaten. Kijk op de website van de National Park Service voor de actuele status.

TIP   Overnacht bij voorkeur in Yellowstone zelf, dan bent u zo min mogelijk reistijd kwijt. Reist u in het hoogseizoen, zorg dan wel dat u tijdig – denk aan maanden van tevoren – reserveert want het aanbod is beperkt. Een andere optie is om in West Yellowstone te overnachten. Hier is een divers aanbod en de prijzen liggen vaak lager dan in het park zelf. Onze absolute topper in het park? De Old Faithful Inn. Niet goedkoop, maar wat dacht u van een avondwandelingetje naar de Old Faithful Geyser in de ondergaande zon?

TIP   Wij krijgen vaak de vraag wanneer de allerbeste tijd is om Yellowstone te bezoeken. Vooropgesteld dat dit park het hele jaar door prachtig is – wat dacht u bijvoorbeeld van bizons in een besneeuwd landschap? – gaat onze persoonlijke voorkeur uit naar de herfst. Het wildlife is op zijn hoogtepunt en de geisers en warmwaterbronnen lijken krachtiger in de koelere lucht. Daarnaast zijn er een stuk minder bezoekers (en insecten).

TIP   Zorg dat u op alles voorbereid bent. In tegenstelling tot wat mensen soms denken is Yellowstone geen attractiepark! Gaat u hier wandelen, bedenk dan dat u in de wildernis loopt. Neem dus voldoende water en eten mee, laagjes kleding, zonnebrand en bear spray. Houd verder altijd voldoende afstand van wildlife!

TIP   De beste spots om wildlife te zien in Yellowstone zijn Hayden Valley en Lamar Valley. Breng een flinke pint icecream en een paar lepels en zoek een mooi plekje om aan het einde van de dag in de schemering wildlife te spotten. Ziet u mensen met enorme verrekijkers staan, knoop dan een vriendelijk praatje aan. Grote kans dat het wildlife spotters zijn die u graag over hun hobby vertellen en misschien zelfs wel door de verrekijkers beren voor u spotten. Is dat het geval, pak dan snel uw camera, gebruik de verrekijker als de beste zoomlens ooit en maak die jaloersmakende prachtfoto voor het thuisfront (en onze Facebook pagina)!

TIP   Op diverse plekken in Yellowstone vindt u Visitor Centers. Natuurlijk kunt u hier terecht voor geweldige souvenirs, maar er is meer. De vrijwilligers en park rangers die hier werken zijn namelijk uw allerbeste informatiebronnen! Zij weten waar er recent beren zijn gespot, welke wandeling nu op zijn allermooist is, waar u kunt paardrijden, vissen, raften of fietsen kunt huren en wat de weersvoorspellingen zijn. Daarnaast kunnen ze u ook vertellen waar en wanneer er zogenaamde ranger talks zijn in het park. Tijdens deze (gratis!) talks, die in het hoogseizoen vaak ’s avonds in een van de amfitheaters plaatsvinden, geven park rangers meer informatie over allerlei onderwerpen zoals bv. beren of vulkanen.

TIP   Voor het mooiste uitzicht over Yellowstone wandelt u naar de top van Mount Washburn. Kunt u of wilt u liever niet wandelen? Rij dan naar Lake Butte Overlook aan de oost ingang vanwaar u een mooi uitzicht hebt op Yellowstone Lake en de Teton Range in de verte.

TIP   Gaat u naar Yellowstone, dan rijdt u uiteraard (een deel van) de loop, de weg die in de vorm van een achtvormige lus door het park loopt. Het stuk door Lamar Valley naar Cooke City wordt beschouwd als het mooiste deel, helemaal als u er ook nog de Beartooth Highway net buiten de noordoostelijke ingang van het park aan koppelt.

TIP   Heeft u slechts 1 dag in het park (veel te weinig, zie tip 1), zorg dan dat u in ieder geval Old Faithful, Yelllowstone Lake en de Grand Canyon of the Yellowstone bezoekt.

TIP   Combineer uw bezoek met een uitstapje naar Grand Teton National Park dat op ongeveer 2 uur rijden ten zuiden van Yellowstone ligt. Voor $25 mag u met 1 auto beide parken gedurende 7 dagen net zo vaak bezoeken als u wilt.

TIP  Download de digitale versie van de Wyoming Official Travel Guide of vraag een gratis brochurepakketje aan via The Real America voor extra informatie en nog veel meer tips!