Theodore Roosevelt National Park, Real America

Top tips voor een bezoek aan Theodore Roosevelt National Park

Om te zorgen dat u niets hoeft te missen tijdens een bezoek aan de prachtige Nationale Parken van The Real America hebben wij onze top tips voor u op een rijtje gezet. Heeft u ook een goede tip over bijvoorbeeld Theodore Roosevelt National Park? Laat het ons weten op onze Facebook pagina.

Bekijk hier onze top tips voor een bezoek aan Theodore Roosevelt National Park in North Dakota

TIP  Theodore Roosevelt NP bestaat uit drie gedeeltes; de North Unit, de South Unit en de Elkhorn Ranch Unit. Voor een goede indruk van het park kunt u de scenic loop road rijden door de South Unit van het park. Deze weg is bijna 60 kilometer lang en neemt ongeveer twee uur in beslag.

TIP  Een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Theodore Roosevelt NP is het Wild West stadje Medora. Er zijn hier diverse overnachtingsmogelijkheden in motels, hotels en er is ook een campground met cabins. In en rondom Medora kunt u o.a. paardrijden (Medora Riding Stables), mountainbiken (Maah Daah Hey Trail) en golfen (Bully Pulpit Golf Course). Andere aanraders zijn een bezoek aan de Medora Musical in het Burning Hills openluchttheater (juni – sept, op woensdag en zondag gratis entree voor kinderen!) en het Chateau Demores State Historic Site.

TIP  Bezoek Theodore Roosevelt National Park rond zonsopkomst of zonsondergang. Niet alleen zorgen de zonnestralen voor een prachtig kleurenspel, u heeft zo ook de grootste kans om wildlife te zien. Een goede plek om van een zonsopkomst te genieten is Buck Hill.

TIP  Voor een van de mooiste (en bekendste) panorama’s van Theodore Roosevelt National Park stopt u bij Wind Canyon. Vanaf de parkeerplaats is het een paar honderd meter lopen naar een punt waar u een prachtig uitzicht heeft over de canyon. Vergeet niet uw camera mee te nemen!

TIP  Een activiteit die niets kost, is het maken van een wandeling. Onze tip; de hike naar het petrified forest in het noordelijke deel van de South Unit. Het is overigens toegestaan in Theodore Roosevelt National Park om ook buiten de paden te wandelen.

TIP  Een van de leukste dieren die in het park leven is de prairie hond. Vanaf de loop road in de South Unit van het park heeft u bij Paddock Ranch een grote kans om deze beestjes in actie te zien.

TIP  De ongerepte natuur en uitgestrektheid vormen de grote pluspunten van dit Nationale Park. Dit betekent echter ook dat het park op de bezoekerscentra na geen voorzieningen heeft. Neem dus zelf eten en drinken mee.

TIP  De enige mogelijkheid om in het park te overnachten is op de Cottonwood campground. Deze camping heeft geen voorzieningen, wel kan het zijn dat u ’s ochtends een kudde bizons voor uw tent heeft staan!

TIP  Neem een kleine omweg via de bijna 50 kilometer lange Enchanted Highway. Langs deze weg vindt u namelijk zeven van ’s werelds grootste metalen kunstwerken, waaronder ook de allergrootste; Geese in Flight. Neem hiervoor exit 72 South vanaf Highway I94. Voor een bijzondere overnachting kunt u terecht in het Enchanted Castle in Regent dat door dezelfde kunstenaar, Gary Greff, is gebouwd (Leuk weetje; Floortje Dessing was hier ook met 3opReis).

TIP  Download de Theodore Roosevelt Visitor Guide of vraag een gratis brochurepakketje aan via The Real America voor extra informatie en nog meer tips!