Jackson Hole

Jackson Hole

Het nog geen 10.000 inwoners tellende Wild West stadje Jackson Hole in het noordwesten van Wyoming is het hele jaar door een echte aanrader. In de zomer en de herfst is Jackson Hole de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Grand Teton National Park en in de winter vindt u hier een wintersport resort dat zijn weerga niet kent. Het stadje, de vallei (hole) en het meer danken hun naam allemaal aan Davey Jackson, een pelsjager en bonthandelaar die hier aan het begin van de 19e eeuw leefde. Jackson Hole ademt de Western sfeer, is het hele jaar door een geweldige bestemming en heeft zelfs een eigen vliegveld. Grote toegangsbogen, gevormd door duizenden elandgeweien markeren de ingang van een park middenin het centrum van Jackson. Aan de omliggende houten trottoirs vindt u talloze winkels, boetiekjes, saloons en bars waaronder de beroemde Million Dollar Cowboy Bar.

Zomer in Jackson Hole

De omgeving van Jackson Hole vormt een groot outdoor paradijs. Ga raften op de Snake River, mountainbiken, wandelen of paardrijden en geniet van de schitterende natuur die de Teton Range te bieden heeft. Van campings tot middenklasse hotels, super-de-luxe resorts en ranches, de overnachtingsmogelijkheden in Jackson Hole zijn zeer divers.

Winter in Jackson Hole

In de winter biedt Jackson Hole Mountain Resort alles wat een wintersporter zich maar wensen kan. Maar liefst 180 kilometer aan pistes zorgen voor voldoende uitdaging voor beginnende, geoefende en zeer ervaren skiërs en snowboarders. Daarnaast zijn er ook talloze off-piste mogelijkheden. Veel accommodaties liggen vlak aan de piste en beschikken over een zogenaamde ski-in ski-out. Om uw wintersportvakantie echt uniek te maken, maakt u ook tijd voor een onvergetelijk bezoek aan een besneeuwd Grand Teton en/of Yellowstone National Park.

National Elk Refuge

Ten noorden van Jackson Hole ligt de in 1912 gevestigde National Elk Refuge waar elk jaar bijna 10.000 elanden de winter doorbrengen. Elk najaar migreren de elanden vanuit de hooggelegen weiden in de omgeving. Ze verblijven in de refuge tot de lente aanbreekt en er weer genoeg eten te vinden is. Voor meer informatie kunt u terecht in het nabij gelegen Jackson Hole & Greater Yellowstone Visitor Center.

Grand Teton National Park

Jackson Hole is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het nabij gelegen Grand Teton National Park. Kijk hier voor onze top tips voor een bezoek aan dit minder bekende maar prachtige nationale park.

Jackson Hole Chamber of Commerce

112 Center Street
Jackson, WY 83001
Tel: 001 307-733-3316
www.jacksonholechamber.com