buffalo bill in cody

Cody

Op ongeveer anderhalf uur rijden van de oostelijke ingang van Yellowstone National Park ligt het oude Western stadje Cody. Aan het einde van de 19e eeuw werd dit stadje gesticht door de legendarische Kolonel William F. “Buffalo Bill” Cody. Buffalo Bill verwierf zijn faam door zijn wereldberoemde Wild West show. Met de show die bestond uit meer dan duizend cowboys, indianen, bizons en paarden trok hij heel Amerika door en uiteindelijk zelfs Europa in.

Beleef het Wilde Westen in Cody

De historische gebouwen zoals het Irma Hotel en het kleine theater  geven Cody een echte Western sfeer. Deze wordt nog versterkt door de echte cowboys die er rondlopen. Cody ligt namelijk midden in een gebied waar veel ranches liggen. Ook de Cody Nightly Rodeo draagt bij aan deze sfeer. In de maanden juni, juli en augustus wordt in de plaatselijke arena iedere avond een echte rodeo gehouden, compleet met “barrell racing”, “calf roping” en “bull riding”. Aan deze dagelijkse rodeo dankt Cody zijn bijnaam “the Rodeo Capital of the World”.  Een herinnering aan de “frontier days” is te vinden in “The Old Trail Town”. Een openluchtmuseum met gebouwtjes uit de jaren 1879 tot 1900, zoals bijvoorbeeld een kruidenierswinkeltje.

Musea in Cody

Een andere attractie in Cody is het Buffalo Bill Center of the West. Het centrum omvat vijf verschillende musea, die samen een goede indruk geven van het Wilde Westen. In de Whitney Gallery of Western Art kan men schilderijen en beeldhouwwerken uit het westen van de 19e eeuw tot hedendaagse Western kunst bekijken. Het Cody Fire Arms Museum heeft een grote collectie Amerikaanse en Europese handwapens. Het Plains Indian Museum is onlangs gerenoveerd en huisvest een bijzondere expositie over de leefstijl van Native Americans. De natuur en geologie van het gebied van Yellowstone National Park wordt op een interactieve manier tentoongesteld in het Draper Museum of Natural History. Het Buffalo Bill Center tenslotte, belicht het leven van de naamgever van het centrum.

Combineer het Wilde Westen met prachtige natuur

Gelegen aan de rand van de Absaroka en Beartooth mountains, aan de rand van Yellowstone National Park, is Cody een prima uitvalsbasis om de prachtige omgeving te verkennen. Ranches, wildlife en spectaculaire uitzichten vormen de hoofd ingrediënten, overgoten met een echt Wild West sausje!

Meer weten over Cody? Download de flyer of bezoek de website!