Cheyenne

Cheyenne

Cheyenne is de hoofdstad van Wyoming en werd 1867 gesticht tijdens de hoogtijdagen van de transcontinental railroad die de prairies doorkruiste, op weg van de steden in het oosten van de VS naar het westen waar onder andere koper, zilver en goud werd gedolven. Oorspronkelijk werd Cheyenne bevolkt door spoorarbeiders en soldaten, maar al snel ontwikkelde het zich van een ruig Wild West stadje tot een van de welvarendste steden van Amerika aan het eind van de 19e eeuw.

Ook nu is in Cheyenne nog veel terug te vinden van dit roemruchte verleden. Het station, de Union Pacific Depot, herinnert aan de hoogtijdagen van de railroads en Victoriaanse gebouwen zoals het Capitol Building en de Governer’s Mansion nemen u mee naar de tijd dat Cheyenne een van de meest florerende steden van het Wilde Westen was.

Cheyenne Frontier Days

Ieder jaar in juli vinden de Cheyenne Frontier Days plaats. Deze werden voor de eerste keer georganiseerd in 1897 en zijn uitgegroeid tot het grootste openlucht rodeo en western evenement ter wereld. Een week lang zijn er dagelijks rodeo’s, concerten, parades en shows, er is een native american dorp te bewonderen en natuurlijk is er veel western food.

Bekijk meer informatie over Cheyenne in Wyoming.