logo wyoming

Wyoming

The Cowboy State!

Yeeha! Dat is de gevleugelde uitdrukking in het Wilde Westen, van de echte inwoners van Wyoming, de cowboy state. Ruimte, rust, natuur en veel historische bezienswaardigheden maken Wyoming tot een van de “must see” staten van Amerika!

Wild West Rodeo Wyoming

De vele rodeo’s die in The Real America te vinden zijn, hebben er mede voor gezorgd dat Wyoming de bijnaam “The Cowboy State” heeft gekregen. Rodeo is een oorspronkelijke sport en de hele zomer door worden er door heel Wyoming rodeo’s gehouden. De grootste ter wereld vindt plaats in Wyoming tijdens de Cheyenne Frontier Days. Een 9-daags feest dat wordt gehouden in de laatste week van juli in Cheyenne.

Nationale monumenten en parken in Wyoming

Wyoming is de staat van het eerste Nationale Park, Yellowstone en het eerste Nationale Monument, Devils Tower. De fauna en de geothermische verschijnselen zoals de geiser “Old Faithful” zijn enkele van de bekendste bezienswaardigheden in Yellowstone National Park. Met zo’n 300 meter stijging in het landschap biedt ook Grand Teton National Park in Wyoming een indrukwekkend zicht in de Jackson Hole Valley. Fossil Butte National Monument neemt u miljoenen jaren mee terug naar de tijd dat het hele gebied nog een meer was. Door wandelen, kamperen, foto’s, presentaties en wildlife watching kan men ontdekken waarom dit gebied nog steeds een onuitwisbare indruk op ons achterlaat. Bekijk onze tips voor een bezoek aan Yellowstone en Grand Teton National Park.

Devils Tower

Amerika’s eerste Nationale Monument, Devils Tower, steekt prominent uit over de Bell Fourche Rivier in een omgeving waar de naaldbomen van de Black Hills afgewisseld worden met de graslanden van de prairies. De imposante formatie is een cluster van rotsen met een indrukwekkende hoogte. Het stijgt tot 400 meter boven de grond en zelfs 1.700 meter boven zeeniveau. Voor de Native Americans in Wyoming is dit een heilige plaats, en voor ervaren rotsklimmers een ware uitdaging.

Kunst en Cultuur

Een van de meest complete collecties van de Native Americans, het wilde westen en de Pionierscultuur is te vinden in het Buffalo Bill Historical Center in Cody, Wyoming.


View the 2017 Wyoming Travelers Journal, or to learn more, visit: www.TravelWyoming.com.


Contact:
Wyoming Office of Tourism
5611 High Plains Road
Cheyenne, WY 82007
www.TravelWyoming.com

 

Reisverhaal Wyoming

Doe-het-zelf-Yellowstone-avontuur Wyoming

Wat vooraf ging aan de reis door Wyoming…
Mijn allereerste kennismaking met ‘de Nieuwe Wereld’ vond plaats in 2001 toen ik in een avontuurlijke opwelling besloot om een rondreis te boeken bij een internationale reisorganisatie, Trek Amerika genaamd. Samen met 11 andere gelijkgestemden uit 8 verschillende landen, aangevuld met Brooke, onze Amerikaanse reisleidster/chauffeur, vertrokken we in een Dodge Minivan vanuit Los Angeles om via de kust in twee weken tijd naar Seatlle te rijden. Hierna was ik verkocht. In die twee weken had ik zoveel gezien, zoveel beleefd en zoveel mensen leren kennen; dat smaakte naar meer! Het jaar erop werd de rondreis afgemaakt, vertrekpunt was nu Seattle en via Wyoming, Utah en Nevada eindigden we weer in Los Angeles. Aangezien het tempo van de georganiseerde groepsreizen behoorlijk hoog lag, besloot ik daarna met twee Amerikaanse reisgenoten om het jaar erop de hele boel zelf te organiseren. Een vierde vriendin completeerde ons gezelschap en ons reisplan was geboren!

Als eerste werd unaniem besloten dat Yellowstone National Park het hoofddoel van onze reis zou worden. We hadden hier al eerder 2 dagen kunnen rondkijken en waren zo onder de indruk dat we graag nog een keer wat langer zouden willen blijven. Na enig speurwerk op internet bleek Salt Lake City de goedkoopste aanvlieghaven voor ons allemaal. Vervolgens gingen we op zoek naar een voordelige huurauto en tot onze verbazing bleek dat ik die via Alamo.nl het beste voor ons allemaal vanuit Nederland kon reserveren. Mijn Amerikaanse vriendinnen waren in Amerika veel duurder uit! Aangezien we graag zoveel mogelijk van Yellowstone wilden zien, maakten we ook alvast reserveringen voor twee verschillende campings middenin het park. We waren klaar voor vertrek!

Dag 1
Na een lange United Airlines vlucht met overstap in Chicago kwam ik op 11 juli eindelijk aan in Salt Lake City waar de rest al eerder op de dag was gearriveerd. Op het vliegveld ging ik op zoek naar de shuttlebus van het Shilo Inn hotel dat we voor deze eerste nacht hadden gereserveerd.

Dag 2
Tijd om onze auto op te halen! Eerst terug met de shuttlebus naar het vliegveld en daarna naar de Alamo verhuurbalies om de sleutel van onze splinternieuwe Chevrolet Malibu in ontvangst te nemen. Onze eerste stop was een enorme Wall Mart waar we onze kampeeruitrusting bij elkaar gingen shoppen. Onze Malibu bleek verrassend ruim te zijn en in onze volgeladen Chevy gingen we op pad richting Jackson in Wyoming. De reis door Wyoming verliep voorspoedig tot we op 8 kilometer van Jackson verwijderd waren en een grote rookwolk en zwaailichten zagen. Het bleek dat we bijna een bosbrand inreden! De brandweer sloot de weg voor onze ogen af en ons restte niets anders dan een heel stuk terug te rijden en via een enorme omweg over een hoge bergpas uren later dan gepland in het plaatsje Jackson in Wyoming aan te komen.

Dag 3
Jackson is een ontzettend leuk Western stadje in Wyoming net naast Grand Teton National Park. In het midden ligt een parkje waarvan de ingangen worden geflankeerd door grote bogen gemaakt van de geweien van rendieren. De trottoirs worden gevormd door houten vlonders en in de Million Dollar Cowboy Bar zijn de barkrukken voorzien van western zadels. ‘s Winters kun je je hier uitleven op de pistes in de omgeving en in de zomer kun je hier van alles en nog wat doen.

Dag 4
In Grand Teton National Park liggen een aantal kampeerplekken middenin de natuur van Wyoming waar je maximaal vier dagen mag blijven. Je kunt hiervoor niet reserveren, je moet gewoon zorgen dat je ‘s ochtends op tijd bent en hopen op een plekje. Na de pech van de bosbrand was het geluk nu met ons want wij waren op tijd en mochten onze tent op een vrijgekomen plekje neerzetten. Nummer 18 is van ons! ‘s Middags trokken we onze wandelschoenen aan en maakten een hike om Jenny Lake.

Dag 5
Om onze trip door Grand Teton National Park nog wat avontuurlijker te maken, hadden we besloten dat we vanochtend gingen paardrijden in het park. Vanaf de rug van mijn paard had ik een schitterend zicht op de omgeving en we hadden zelfs het geluk om een mama eland met jong te zien. Halverwege de rit stopten we op een open stuk met adembenemend uitzicht op de besneeuwde pieken van de Tetons waar de cowboys die onze rit begeleidden een heerlijk ontbijt van scrambled eggs en pancakes klaarmaakten. Het was pas 10:00 uur in de ochtend maar onze dag kon al niet meer stuk! Toen we ‘s middags terugkwamen op de camping was de temperatuur inmiddels zo ver opgelopen dat we nodig af moesten koelen. In een meertje vlakbij, String Lake, was dit geen probleem en konden we meteen alle paardenluchtjes van ons afspoelen aangezien de camping niet uitgerust was met douches. Toen we een tijdje in het meer lagen te dobberen hoorden we opeens mensen schreeuwen: “a bear, a bear”! Vanuit het water zagen we een ‘black bear’ tussen de bomen door rennen, op de hielen gevolgd door twee rangers met geweren die luid schreeuwend wandelaars probeerden te waarschuwen. De beer rende alleen zo hard, dat ze binnen no time alweer verdwenen waren en wij ons afvroegen of we het echt allemaal wel goed gezien hadden!

Dag 6
Na alle hectiek van gisteren vandaag lekker rustig aan gedaan. ‘s Middags op tijd eten gemaakt want rond zonsondergang stond er een float trip op de Snake River op ons programma. Met een busje werden we een flink eind stroomopwaarts gebracht waarna we ons in een reddingvest moesten hijsen en aan boord van een flinke rubberboot konden plaatsnemen. Met 12 mensen in onze boot peddelden we rond zonsondergang langs de Tetons terwijl onze gids Gary over alle flora en fauna in dit gebied vertelde. Onnodig te zeggen dat dit erg mooi is! Helaas geen beren meer gezien, maar wel bald eagles, bevers, elanden en heel veel vogels gespot.

Dag 7
Tijd om te verhuizen naar Yellowstone, Wyoming! Onze eerste stop onderweg was de Jackson Lake Lodge. Daarna boodschappen doen, tanken in Colter Bay en daarna onze tent opzetten. Aangezien ook deze camping niet was uitgerust met douches en we er best wel een konden gebruiken besloten we het luxe aan te pakken en naar de prachtige Old Faithfull Inn te rijden. Voor een paar dollar kun je daar heerlijk douchen. Uiteraard ook nog even een uitbarsting van de gelijknamige geiser meegepakt, indrukwekkend! ‘s Avonds bleek er in het Amfitheater op de camping een Ranger Talk te zijn over de geschiedenis van Yellowstone, erg leuk en interessant!

Dag 8
We besloten vanaf Madison richting Old Faithfull te rijden en onderweg een aantal stops te maken. Met dit mooie, heldere weer kun je alle kleuren pas echt goed zien. Jammer alleen dat er zo’n enorme doordringende zwavellucht hangt! Terug op de camping was het tijd om ons hout op te stoken en ons diner van steaks en gepofte aardappels klaar te maken. Het onderwerp van de Ranger Talk vanavond was de geologie van Yellowstone.

Dag 9
Moving day! Het was tijd voor onze tweede camping in Canyon Village mét douches en wasmachines! De middag dus erg nuttig besteed. ‘s Avond wilden we uit eten gaan in een restaurant waar we een jaar eerder al waren geweest. Via de West entrance verlieten we het park en na enig speurwerk vonden we restaurant Eino’s in Montana terug. In het restaurant staan grote grills waar je zelf je vlees op moet klaarmaken. Aangezien je dit tegelijk met een heleboel andere gasten doet, is het meteen een gezellige boel. Ook de decoratie is een attractie op zich. Op de muren hangen honderden beschreven (dollar)biljetten van bezoekers uit de hele wereld. Na enig zoekwerk vonden we het biljet dat we het jaar ervoor op de muur hadden achtergelaten!

Dag 10
Vandaag zijn we op ons gemak naar Mammoth Hot Springs in de staat Wyoming gereden. Onderweg nog een behoorlijke tijd stil gestaan in Yellowstone National Park omdat een kudde bizons uitgebreid de tijd nam om de weg over te steken. Wat een gigantische beesten zijn het toch! Op tijd gegeten omdat we graag wild wilden gaan spotten en zonsondergang is daar de beste tijd voor. We hadden een tip gekregen over Hayden Valley en dat bleek een onbetaalbare te zijn! Op een heuvel zagen we een man met drie enorme verrekijkers druk in de weer. Hij bleek uit Utah te komen en was elk jaar een maand in Yellowstone te vinden om beren te kijken. En we hadden geluk! Onze professionele ‘bear spotter’ zag een imposante grizzlybeer rondscharrelen in de vallei die wij perfect konden volgen door zijn verrekijkers!

Dag 11
Tijd voor actie! Besloten werd om te gaan hiken bij Cascade Lake. Aan het begin van de trail hangt een logboek waarin je moet aangeven hoe laat en met hoeveel personen je de hike gaat doen. Ook kun je hier na afloop bijzonderheden in aangeven. Wij lazen dat een Amerikaans echtpaar twee dagen eerder een beer was tegengekomen… Tijd om ons guidebook te pakken en te kijken wat te doen als we een beer tegen zouden komen. Een van de tips was het maken van lawaai, vandaar dat we luid zingend op pad gingen. De hike was prachtig, met veel bloeiende wilde bloemen die voor de nodige fotostops zorgden. Beren hebben we niet gezien, wel elanden, een paar gigantische bizons op veilige afstand en heel veel squirls bij Observation Peak. Om bij te komen van onze 18 kilometer wandelen reden we naar Yellowstone Lake om lekker te zwemmen.

Dag 12
Na een uurtje souvenir shoppen reden we naar de Grand Canyon of the Yellowstone in de staat Wyoming. Aangezien we verder geen vastomlijnde plannen hadden, werd de kaart van Wyoming erbij gepakt en leek Henry’s Lake ons wel een goede volgende stop. Toen we daar echter aankwamen was het bloedheet en geen schaduw te bekennen op de camping, dus stapten we de huurauto weer in. Onder het mom “We’ll get somewhere and we’ll see something” tankten we onze Chevy nog maar eens vol en zetten de radio nog wat harder. Inmiddels was het laat in de middag en koersten we vanuit de staat Wyoming richting Sun Valley in Idaho. Ruim 350 miles verder dan vanochtend reden we rond 22.00 uur behoorlijk uitgeput Ketchum binnen. Aangezien het al donker was besloten we even snel een hotel te regelen. Dat bleek echter niet zo makkelijk. Vijf hotels later hoorden we in het Best Western dat alleen de honeymoonsuite nog vrij was… Wat was hier aan de hand?! Aangezien het al laat was gooiden we al onze charmes in de strijd en na enig onderhandelen was de suite van ons. Veel en veel duurder dan een camping, maar ja. Toch bleek de kamer zijn geld waard! Niet alleen vanwege het protserige hartvormige bad, maar vooral vanwege het balkon. Met een heerlijk koel drankje en diep weggezakt in de kussens van een paar comfortabele ligstoelen konden we meegenieten van een concert van Bob Dylan! Daarom zaten hotelkamers dus vol…

Dag 13
Na tot de laatste minuut gebruik te hebben gemaakt van onze luxe suite met airco, reden we naar het Sawtooth National Recreation Area. Uiteindelijk vonden we een plekje voor de tent op de Wood River Campground. ‘s Middags Ketchum verkend en onze e-mail gecheckt in de bibliotheek. Daarna ongelooflijk lekker gegeten op het dakterras van the Roosevelt Tavern & Grill. Hier kunnen onze campingkookkunsten niet tegenop!

Dag 14
Besloten werd om de pas door de Sawtooth Area te rijden aangezien dit aangegeven stond als een scenic highway. Helaas was het niet echt helder zodat het uitzicht niet overal erg scenic was. ‘s Avonds bleek trouwens waarom. Als gevolg van blikseminslagen waren er bosbranden ontstaan. Het werd dan ook een rokerig nachtje…

Dag 15
Vroeg opstaan, voor de laatste keer alles inpakken en rijden maar. Onderweg nog gestopt bij Craters of the Moon National Monument, een erg bizar (maan)landschap. Rond 16:00 uur reden we Salt Lake City weer binnen en gingen we op zoek naar het Shilo Inn hotel. Toen we de auto hadden uitgeladen en wilden inchecken vroeg de jongen achter de balie met een blik op onze bagage of we van plan waren om in het hotel te komen wonen! Daarna de auto ingeleverd en ons afscheidsdiner gegeten in deze wat merkwaardige stad. Morgenochtend zal mijn wekker al om 5:45 uur gaan en ben ik de eerste die weer huiswaarts keert. Vol met herinneringen aan een fantastisch avontuur!

Waar in Amerika ligt Wyoming?