Sioux Falls

Sioux Falls

Sioux Falls is de grootste stad van South Dakota. Door zijn centrale ligging bij het knooppunt van snelwegen I-90 en I-29, wordt de stad ook wel ‘the Heart of America’ genoemd. Het ligt op vijf uur rijden van Minneapolis en is een ideaal beginpunt van je roadtrip door South Dakota. Het moment dat je voet zet in Sioux Falls, voel je meteen de gastvrijheid en kunstzinnigheid van de stad.

Sculpture Walk

Het levendige centrum van Sioux Falls biedt een grote verscheidenheid aan boetiekjes, lokale eettentjes en galeries. Ook organiseert de stad jaarlijks de Sculpture Walk. Deze beeldenroute exposeert 55 sculpturen, gemaakt door Amerikaanse beeldhouwers, door de hele stad. Bezoekers krijgen de kans om te stemmen op één van de sculpturen voor een ‘People’s Choice Award’, welke elk jaar op een prominente plek in de stad wordt tentoongesteld.

Falls Park

Naast alle tentoonstellingen en evenementen, is het Falls Park ook een aanrader. Het park ligt aan de rand van het centrum, is bijna 500 km2 en heeft een prachtige waterval, afkomstig van de Big Sioux rivier. Elke seconde stroomt er maar liefst 28.000 liter water naar beneden. Falls Park is een lust voor het oog en beschikt over een observatietoren, toeristeninformatiepunt en het Overlook Café, waar je kan lunchen met een prachtig uitzicht.

Lokale eettentjes en muziek in Sioux Falls

Sioux Falls biedt honderden eetgelegenheden met verschillende wereldkeukens. Vooral op Phillips Avenue kom je veel leuke restaurantjes, barretjes en bistro’s tegen. Ook voor de muziek moet je absoluut even stoppen in Sioux Falls. Van country en rock in grote arena’s tot rasechte bluegrass in de intieme kroegjes, is er voor elk wat wils.

Drukke culturele agenda

De stad heeft diverse bezienswaardigheden en vooral een drukke culturele agenda. Daarnaast heeft Sioux Falls de laatste jaren veel nieuwe hotels, theaters en podia geopend, zoals het Denny Sanford Premier Center. In deze arena hebben onder meer Cirque du Soleil en The Eagles opgetreden.

Andere bezienswaardigheden, die je zeker niet moet overslaan, zijn:

  • De Strawbale Winery. Dit wijnhuis is van de familie South, die sinds 2000 eigen wijn produceren op geheel ecologische wijze. De Strawbale Winery ligt in een 100 jaar oude boerderij en dankt zijn naam aan het feit dat het volledig is gemaakt van strobalen. Dit isolerende bouwmateriaal zorgt ervoor dat het energieverbruik laag is en speelt tevens een belangrijke rol in de rijping van goede wijn. De gehele ambiance laat je even in slow motion leven.
  • De Badlands Pawn. Dit is een evenement georganiseerd rond Thanksgiving Day, waarbij je een echte Amerikaanse pawn shop kan ervaren. En niet zomaar een pawn shop. De Badlands Pawn is een enorme winkel en biedt speciaal voor dit evenement ook een tattoo-artist, schietbaan, racebaan, casino en live countrymuziek in een openlucht theater. Het geld dat wordt verdient tijdens dit evenement, wordt door de organisatie weer geïnvesteerd in South Dakota.
  • Het Museum voor Western Studies. Als je geïnteresseerd bent in South Dakota’s geschiedenis, is dit museum een bezoekje waard. Het heeft een uitgebreid archief en verschillende tentoonstellingen over de Native American en Scandinavische cultuur.
  • Het Washington Pavilion of Arts and Science. Vroeger was het Washington Pavilion de eerste middelbare school van Sioux Falls, maar sinds 1999 dient het als cultureel centrum van de stad. Je vindt er een kunstgalerie, concerthal, theater en wetenschapsmuseum.

Meer over de culturele agenda: www.VisitSiouxFalls.com.

Social Media

Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest | YouTube

Contact

Sioux Falls Convention and Visitors Bureau 
200 N. Phillips Ave. 
Sioux Falls, SD 57104  
605.373.2028 
www.visitsiouxfalls.com