Fargo – Moorhead

Fargo – Moorhead

Fargo ligt in de Amerikaanse staat North Dakota op het kruispunt van interstate highways I-29 en I-94 en staat bekend als een van de vriendelijkste plaatsen van de VS. Het Wilde Westen is er niet ver te zoeken. Als u een bezoek brengt aan Bonanzaville waant u zich in het Amerika van de 19e eeuw. Oude tijden herleven in dit stadje met gebouwen uit de tijd van de pioniers. De Arthur Town Hall, een echte blacksmith, een drugstore en natuurlijk de onvermijdelijke saloon geven u een idee van het leven in het Wilde Westen. Ook het Plains Arts Museum, het Rourke Arts Museum en het Fargo Air museum zijn de moeite van het bezoeken waard. Voor de onverbeterlijke shopper is Fargo een prima tussenstop. Met meer dan 350 winkels en restaurants heeft Fargo het grootste winkelaanbod tussen Minneapolis – St. Paul en Spokane. Liefhebbers van de film Fargo moeten zeker even langsgaan bij het Visitors Center in Fargo. Daar kan men namelijk op de foto met de beroemde wood chipper uit de film.

Sportliefhebbers

Ook sportliefhebbers komen aan hun trekken in Fargo. Het American Footbal team van de North Dakota State University (NDSU), de Bisons, spelen hun home games in de FargoDome. Een bezoek aan een college football game in Amerika is een unieke ervaring met duizenden enthousiaste fans, uitgedost in de kleuren van hun team. Wilt u ook een passende outfit? Ga dan naar Scheels, de grootste sport store in North Dakota. In het pand staat zelfs een reuzenrad!

Cruisin’ Broadway in Fargo

Bent u fan van Amerikaanse auto’s en wilt u genieten van een leuke dag met de lokale bevolking? Bezoek dan Fargo tijdens ‘Cruisin’ Broadway’. De perfecte tijd om een wandeling te maken door de historische wijken van Fargo is tijdens het maandelijkse evenement. Tijdens dit evenement komen vele Amerikanen in een klassieke auto naar Fargo om te genieten van muziek, lekker eten en om plezier te maken.

Fargo – Moorhead Convention & Visitors Bureau

44th Street South,
Fargo, ND 58103
www.FargoMoorhead.org