logo north dakota

North Dakota

The Peace Garden State

De staat North Dakota ligt in het noorden van de Verenigde Staten, tegen de grens van Canada aan. Deze ‘Peace Garden State’ biedt verrassend veel meer dan men in eerste instantie misschien zou denken. Geschiedenis, cultuur en prachtige natuur gaan hier hand in hand. In North Dakota is de cowboy way of life nog overal terug te vinden; in hoofdstad Bismarck en plaatsen als Fargo en Medora, maar bijvoorbeeld ook in de vele rodeo’s die gedurende het jaar gehouden worden.

Geografisch Middelpunt van de Verenigde Staten

Dat je je in North Dakota in het echte Amerika waant, is niet zo verwonderlijk. Het plaatsje Rugby is exact het geografische middelpunt van de VS, tussen de Oost- en de Westkust. Het typisch Amerikaanse stadje is in 1931 gesticht op een kruispunt van twee, in die tijd, belangrijke treintrajecten.

Lewis & Clark

De Missouri rivier kronkelt door het oosten van North Dakota. Ook hier speelde zich een belangrijk deel van de recente Amerikaanse geschiedenis af. De expeditie van William Clark en Meriwether Lewis om een route naar de Pacific te ontdekken, voerde voor een groot deel door North Dakota .

Theodore Roosevelt in North Dakota

Het Theodore Roosevelt National Park in het westen van North Dakota is het enige nationale park in Amerika dat naar een persoon is genoemd. Theodore Roosevelt had hier een ranch, waar hij regelmatig verbleef. Het park zelf bestaat uit drie losstaande delen. De blokhut waar de voormalige president woonde, de Elkhorn Ranch Unit, ligt op ongeveer 35 mijl ten noorden van het historische plaatsje Medora. Vanuit Medora is ook het zuidelijke gedeelte van het park te bezoeken. Door miljoenen jaren erosie door wind, regen en het water van de Little Missouri rivier is hier het unieke, ruige landschap van de Badlands ontstaan. Het noordelijke gedeelte van het park bestaat uit ongerepte bossen, prairies en diepe kloven.

Bizons

De kans dat u bizons tegenkomt is heel groot in North Dakota. Wilt u 100% zekerheid, neem dan highway I94 waar u bij het western stadje Jamestown wordt verwelkomd door de grootste bizon ter wereld. Ook kunt u hier het Buffalo Museum bezoeken.

Powwow

Native Americans hebben een belangrijke rol in de historie van North Dakota gespeeld. Tegenwoordig leven er nog 7 stammen in 4 reservaten in North Dakota, waaronder de Standing Rock Sioux Tribe. Gedurende het seizoen vinden verschillende Powwows plaats. Een van de belangrijkste jaarlijkse Powwows, de United Tribes International Powwow vindt ieder jaar plaats in Bismarck in september.


Click here to view the North Dakota Travel Guide, or for more information visit: www.NDTourism.com


Contact:
North Dakota Department of Commerce, Tourism Division
1600 E. Century Avenue, Suite 2
Bismarck, ND 58502 
www.NDTourism.com

 

North Dakota op Google Maps