Native America

11 dagen/10 nachten

In de staten Montana, North Dakota, South Daktoa en Wyoming leven nog steeds veel Native Americans. Volken als de Sioux, de Dakota een de Lakota hebben in dit gebied een rijke geschiedenis. Hierbij vindt u een aantal suggesties voor een 10-daagse reis, Native America, door The Real America waarin u kennis kunt maken met de cultuur van de Native Americans.

  Dag 1: U komt aan in Denver. Bezoek het Denver Art Museum om ‘s werelds grootste collectie American Indian kunst te bekijken. Overnachting in Denver

  Dag 2 en 3: Vandaag gaat u naar Wind River Indian Reservation dichtbij Lander in Wyoming, waar de Shoshone en de Apraho stammen leven. Het gehele jaar door zijn er Pow Wow’s in Wyoming. In Sheridan vind bijvoorbeeld ieder jaar in juli de First People’s Pow Wow plaats.

  Dag 4 en 5: U reist door naar Montana waar de Assiniboine, Sioux, Blackfeet, Chippewa, Cree, Confederated Salish & Kootenai, Crow, Gros Ventre, Northern Cheyenne en Little Shell indianen leven. Een must see in Montana is Little Bighorn Battlefield. Hier vond de slag plaats tussen het Amerikaanse leger en de Native Americans en liet General Custer het leven.

  Dag 6 en 7: Vandaag reist u naar North Dakota, de staat van de Mandan, Hidatso, Arikara, the Yanktonai, Sisseton, Wahpeton, Hunkpapa, Pembina Chippewa, Cree en de Metis. In September vind in Bismarck de United Tribes International PowWow plaats. Als September de reistijd is, raden wij een bezoek zeker aan.

  Op de website van North Dakota vind u meer informatie over deze en andere Pow Wow’s.

  Dag 8, 9, 10: Vandaag reist u naar South Dakota: het land van de Sitting Bull, Crazy Horse, Red Cloud en de Black Elk. In de Black Hills bezoekt u natuurlijk Crazy Horse Memorial. In het visitor center vind u naast de film over de geschiedenis van dit beeldhouwwerk, een uitgebreide tentoonstelling over de Native Americans in dit gebied. In South Dakota kunt u ook een bezoek brengen aan het Pine Ridge Reservation. Bij het Visitor Centre kunt u informatie vinden over bezienswaardigheden in dit gebied. Uiteraard kunt u hier ook Wounded Knee bezoeken.

  Op de website van South Dakota vind u een overzicht van Pow Wows en evenementen in deze staat.

  Dag 11: Vertrek naar huis vanuit Minneapolis, St. Paul of Bloomington.