Tenzing Travel

Monique Schweitzer-van der Wijk, reisspecialist bij Tenzing Travel zelf in South Dakota en Wyoming geweest:

De Rockies is een gebied van Amerika  dat nog onbekend is bij de meeste reizigers. Je vindt hier veel geschiedenis van de indianen, zoals het monument Crazy Horse. Maar ook de Amerikaanse tegenhanger Mount Rushmore, met de vier hoofden van de presidenten. In de kleine dorpjes, zoals Deadwood, kom je de ‘echte’ cowboy nog tegen, trots op zijn hoed en ‘belt’, vaak gewonnen met rodeo rijden. Het bezoeken van een heuse rodeo is dan ook een must do.

Het oudste nationale park, Yellowstone National Park, is ook gelegen in deze regio. Een geweldig park met veel afwisseling in natuur. Oog in oog komen te staan met de bewoners van het park, de bizons, is een bijzondere ervaring. Ik heb hier verschillende wandelingen gemaakt wat een echte aanrader is omdat je tussen de geisers, mud pools en hot pools door kunt lopen.

Naast Yellowstone National Park biedt dit gedeelte van Amerika  ook andere bijzondere parken, waaronder Custer State Park, Badlands National Park, Glacier National Park en Grand Teton National Park. Zelf heb ik de navigatie in de auto uitgedaan en de ‘scenic byways’ vanaf de kaart rondom de nationale parken gereden. Deze routes zijn geweldig, dwars door de natuur met uitzichtpunten om prachtige foto’s te maken en te genieten van het uitzicht.

Boek uw rondreis door Wild West USA via Tenzing Travel

Bekijk alle reizen door de Rocky Mountains van Tenzing Travel

ContactgegevensTENZING TRAVEL_KUONI_LABEL

Reserveringslijn 020 – 398 93 98
E-mail: info@tenzingtravel.nl
www.tenzingtravel.nl

Foto’s van Tenzing