Grand Teton National Park, Real America

Top tips voor een bezoek aan Grand Teton National Park

Om te zorgen dat u niets hoeft te missen tijdens een bezoek aan de prachtige Nationale Parken van The Real America hebben wij onze top tips voor u op een rijtje gezet. Heeft u ook een goede tip over een attractie of highlight in Grand Teton National Park? Laat het ons weten op onze Facebook pagina.

Bekijk hier onze top tips voor een bezoek aan Grand Teton National Park in Wyoming

TIP  Hoewel Grand Teton National Park het hele jaar geopend is, betekent dit niet dat alle wegen ook het hele jaar open zijn. Onderhoudswerkzaamheden, weersomstandigheden, wildlife, er kunnen diverse redenen zijn die voor afsluitingen of oponthoud zorgen. Check daarom altijd eerst de status van de wegen voordat u naar Grand Teton afreist.

TIP  Voor een extra spectaculair uitzicht op de Tetons rijdt u de Jenny Lake Scenic Drive langs de oostoever van Jenny Lake. Deze eenrichtingsweg is bereikbaar vanaf de Teton Park Road bij de North Jenny Lake Junction. Vlakbij South Jenny Lake kunt u vervolgens de Teton Park Road weer volgen.

TIP  Overnacht in Grand Teton National Park in een van de lodges of ga kamperen. Er zijn diverse campings in het park waarvan een aantal alleen toegankelijk zijn voor tenten en op een ‘first-come first-served’ basis opereren. Meldt u hier ’s ochtends vroeg voor de grootst mogelijke kans op een plekje en zorg voor alternatieven mocht alles vol zijn. Uiteraard zijn er in de omgeving van Grand Teton National Park ook diverse mogelijkheden om te overnachten, bijvoorbeeld in Jackson Hole.

TIP  Uiteraard combineert u een bezoek aan Grand Teton met een verkenning van Yellowstone National Park dat op ongeveer 2 uur rijden noordwaarts ligt. Voor $25 mag u met 1 auto beide parken gedurende 7 dagen net zo vaak bezoeken als u wilt.

TIP  Beleef het echte Real America gevoel en verken Grand Teton National Park te paard! Er zijn diverse mogelijkheden voor korte en lange trips, voor beginners en gevorderden en zelfs inclusief een echt cowboy ontbijt van pancakes & scrambled eggs of een heerlijke lunch of diner, klaargemaakt middenin de natuur met uitzicht op de machtige Tetons. Voor diegenen die liever niet zelf rijden zijn er ook mogelijkheden om een tocht per huifkar te maken. Een aanrader met (kleine) kinderen!

TIP  Bekijk tijdens de avondschemering het wildlife van Grand Teton National Park vanaf het water tijdens een begeleide float trip op de Snake River. U zit dan op de voorste rij terwijl de schemering invalt en al het wildlife naar de rivier komt om te drinken. De gids aan boord kan u er alles over vertellen.

TIP  Treed in de voetsporen van beroemde fotografen als Ansel Adams en maak ook die prachtige foto van de Tetons met de Snake River op de voorgrond! Deze beroemde fotospot is te vinden bij de Snake River Overlook langs Highway 191 tussen Moose en Moran.

TIP  Ga wandelen! Grand Teton National Park is bij uitstek geschikt om een wandeling te maken. In het Visitor Center kunnen ze u informeren over alle hikes die het park rijk is. Een aanrader is om een boottochtje over Jenny Lake te combineren met korte hike naar Inspiration Point voor een prachtig uitzicht. Vergeet niet om voldoende laagjes kleding, water, eten, zonnebrand en bear spray mee te nemen.

TIP  Download de digitale versie van de Wyoming Official Travel Guide of vraag een gratis brochurepakketje aan via The Real America voor extra informatie en nog veel meer tips!