Glacier National Park, Real America

Top tips voor een bezoek aan Glacier National Park

Om te zorgen dat u niets hoeft te missen tijdens een bezoek aan de prachtige Nationale Parken van The Real America hebben wij onze top tips voor u op een rijtje gezet. Heeft u ook een goede tip over o.a. Glacier National Park? Laat het ons weten op onze Facebook pagina.

Bekijk hier onze top tips voor een bezoek aan Glacier National Park in Montana

TIP  Misschien wel de allermooiste weg van heel Amerika is de Going-to-the-Sun Road die door Glacier National Park loopt. Deze 80-kilometer lange tweebaansweg biedt spectaculaire uitzichten en neemt zonder stops ongeveer twee uur in beslag. Het is de moeite waard om de Going-to-the-Sun Road in beide richtingen te rijden aangezien het uitzicht vanaf beide kanten van de weg uniek is. Het totale traject is niet het hele jaar door open voor verkeer, check dus altijd van tevoren wat de status is.

TIP  Glacier National Park is groot en er zijn geen mogelijkheden om in het park te tanken. Rijd dus met een volle tank het park in zodat u zorgeloos kunt genieten. En als u dan toch bent gestopt om te tanken, maak dan meteen uw voorruit even schoon. Mocht u het geluk hebben een beer te zien, dan kunt u door een schone ruit prachtige foto’s maken!

TIP  Op diverse plekken in Glacier vindt u Visitor Centers. Natuurlijk kunt u hier terecht voor geweldige souvenirs, maar er is meer. De vrijwilligers en park rangers die hier werken zijn namelijk uw allerbeste informatiebronnen! Zij weten waar er recent beren zijn gespot, welke wandeling nu op zijn allermooist is, waar u kunt paardrijden, kanoën of fietsen kunt huren en wat de weersvoorspellingen zijn. Stop ook zeker bij het Visitor Center op Logan Pass, het hoogste punt van de Going-to-the-Sun Road, waar u een prachtig uitzicht heeft. Er vertrekken hier vandaan regelmatig wandelingen onder begeleiding van kenners. Deze wandelingen kosten niets en u leert niet alleen meer over de natuur in Glacier maar komt op deze manier ook makkelijk in contact met andere wandelaars.

TIP  Zorg dat u op de hoogte bent van de actuele situatie op de wegen in en naar Glacier zodat u niet voor verrassingen komt te staan door wegafsluitingen, files of omleidingen! Houd er tevens rekening mee dat voertuigen en voertuig combinaties langer dan 21 feet of breder dan 8 feet (inclusief spiegels), geen toegang hebben tot het stuk tussen de Avalanche Campground en de Rising Sun picnic area parking. Vooral tijdens de zomermaanden kan het erg druk zijn op de wegen. Zorg voor snacks en voldoende water in de auto voor het geval u lang vast komt te staan door bv. beren op de weg.

TIP  De beste kans om de kenmerkende berggeiten en bighorn sheep in Glacier te zien heeft u over het algemeen in de buurt van de Logan Pass waar de kliffen een zoutlaagje bevatten waar ze dol op zijn.

TIP  Voor een reisje terug in de tijd reserveert u een rondrit met een van de zo kenmerkende rode bussen uit de jaren dertig, die uniek zijn voor Glacier National Park. De bussen bieden plaats aan maximaal 17 passagiers en hebben een dak dat open kan. De chauffeurs vertellen u tijdens de tour allerlei wetenswaardigheden over Glacier.

TIP  Ga wandelen! Ook al heeft u maar 1 dag in Glacier en heeft u alleen tijd om de Going-to-the-Sun Road te rijden, zorg dan toch dat u minimaal 1 keer stopt om een (korte) wandeling te maken en te voet van de natuur te genieten. Overigens, het park heet niet voor niets Glacier National Park. Een aantal gletsjers zijn te voet redelijk eenvoudig bereikbaar, dus maak zeker ook een wandeling naar een gletsjer. Vergeet niet om voor voldoende laagjes kleding te zorgen en breng genoeg eten & drinken, zonnebrandcrème en insectenspray mee. Wilt u een wandeling van punt A naar B maken? Ook dat kan, Glacier heeft in de zomermaanden een gratis shuttle systeem met busjes die u weer bij uw auto brengen.

TIP  Maak uw Glacier ervaring compleet en overnacht in het park in een van de sfeervolle oude lodges. Ook als u er niet overnacht, is het toegestaan en de moeite waard om een kijkje te nemen in bijvoorbeeld de schitterende lobby van de Glacier Park Lodge.

TIP  Download de digitale versie van het Montana Guidebook of vraag een gratis brochurepakketje aan via The Real America voor extra informatie en nog veel meer tips!