De natuurlijke wonderen van Yellowstone National Park

yellowstone national park

Yellowstone National Park is een grote verzameling van natuurlijke wonderen. Met zijn geisers, wilde dieren en meer dan 2 miljoen hectare uitgestrekte wildernis, is Yellowstone één van Noord-Amerika’s grootste troeven. Dit zijn tien plekken die je niet mag missen in ’s werelds oudste nationale park:

1. Grand Canyon of the Yellowstone

Door de kloof van dit 32 kilometer lange en 370 meter diepe ravijn loopt de Yellowstone Rivier. Het beroemdste en meest gefotografeerde deel van deze Grand Canyon is Lower Falls. Dit is het punt waar het kraakheldere water van de rivier zo’n 308 voet- twee keer de hoogte van Niagara Falls – naar beneden tuimelt.

2. Lower Geyser Basin

In dit gebied aan de westkant van Yellowstone National Park bevindt zich een groot aantal geisers die allen verschillen in grootte en eruptie-eigenschap. Ook zijn hier naast geisers modderfonteinen (geisers die modder spuiten) en warmwaterbronnen te vinden. De White Dome en de Great Fountain geisers zijn het populairst en trekken jaarlijks dan ook vele bezoekers die het kleurrijke spektakel komen bewonderen.

3. Mammoth Hot Springs

Hitte, water, mineralen en kalksteen vormen samen de Mammoth Hot Springs. Hoewel sommige bronnen en terrassen in het gebied uitdrogen, is de totale stroom van het water op dit punt in Yellowstone constant. Er stroomt per minuut zo’n 2000 liter water uit de warmwaterbronnen van Mammoth Hot Springs.

4. The Mud Volcano gebied

De geur van het Mud Volcano gebied komt u tegemoet zodra u in de buurt komt. De penetrante geur van dit thermische gebied in Yellowstone National Park wordt veroorzaakt door zwavel. Het is diezelfde zwavel die voor het borrelen van de modder zorgt. Doordat zwavelzuur de omgeving langzaam ‘opvreet’ krijgt het een gebied een bijna buitenaardse sfeer.

5. Hayden Valley

The Valley, gelegen tussen Canyon en Lake, is een van Yellowstone’s beste plekken om wilde dieren te spotten. De uitgestrekte weiden en rivier zijn de perfecte stek voor herten, buffels en elanden. Hayden Valley staat ook wel bekend als ‘grizzly country’. De naam zegt het eigenlijk al, maar in dit gebied van Yellowstone kan het zomaar zijn dat u tijdens een wandeling een grizzly beer tegenkomt. Ondanks het feit dat de beren niet heel sociaal zijn en zichzelf niet vaak laten zien wordt het afgeraden om hier op eigen houtje te wandelen.

6. Yellowstone Lake

Het grootste bergmeer van Noord-Amerika is een populaire spot onder vissers, watersporters en andere natuurliefhebbers. Een bezoek aan Yellowstone Lake is niet compleet zonder een boot te hebben gehuurd bij Bridge Bay Marina en de moordende forel gezien te hebben vlakbij Fishing Bridge. Het historische Lake Yellowstone Hotel biedt een prachtig uitzicht op het meer en is een geweldige uitvalsbasis om het gebied van the West Thumb Geyser Basin te ontdekken.

7. Norris Geyser Basin

Norris Geyser Basin is het warmste, oudste en meest dynamische deel van Yellowstone’s. Daarnaast is Norris enorm populair vanwege het feit dat men hier ‘s werelds grootste geiser vindt; de Steamboat geiser.

8. Tower Fall

Deze indrukwekkende 40-meter hoge waterval is vernoemd naar de nabij gelegen torenachtige rotsformaties en een van Yellowstone’s populairste bezienswaardigheden. Via een wandelpad gelegen achter de waterval loopt de bezoeker omhoog om vervolgens te genieten van een spectaculair uitzicht. Om de waterval vanaf beneden te bewonderen volgt u het korte steile wandelpad.

9. Upper Geyser Basin

In dit druk bezochte gebied van Yellowstone vind je de meeste geisers, waaronder de iconische geiser Old Faithful. Dit is de place-to-be als u een geiser wilt zien uitbarsten. Geisers die u hier zult vinden zijn Chromatic Spring, Morning Glory Pool en Beauty Pool.

10. Lamar Valley

Deze vallei ligt in de noordoostelijke hoek van Yellowstone en wordt veel bezocht vanwege zijn overvloed aan wilde dieren. Elanden, wolven, bizons, beren, noem het maar op, als dierenliefhebber mag dit deel van Yellowstone NP niet over geslagen worden. De beste tijd om deze prachtige dieren te spotten is vroeg in de ochtend en tijdens schemering. Zorg er wel voor dat u de richtlijnen volgt, dit om onveilige situaties te voorkomen. Als sportvisser is de Lamar rivier een absolute must en wandelaars zijn bij Specimen Ridge aan het juiste adres.

Comments are closed.