Bismarck

Bismarck – Mandan

Hoofdstad Bismarck-Mandan is een prima uitgangspunt voor uw rondreis door North Dakota. Bismarck beschikt over een eigen vliegveld, voldoende overnachtingsmogelijkheden, een groot winkelcentrum en diverse highlights in de omgeving. Het 73 meter hoge State Capitol Building is het hoogste gebouw van North Dakota. Hier vlakbij ligt het gratis toegankelijke North Dakota Heritage Center waar u meer kunt leren over de bijzondere geschiedenis van deze regio. Zeker ook een aanrader voor kinderen!

United Tribes Powwow

Ieder jaar vindt in september in het weekend na Labor Day de United Tribes Powwow plaats in de Lone Star Arena in Bismarck. Tijdens deze bijeenkomst van Native American Tribes bent u ook van harte welkom om een kijkje te nemen. Geniet van traditionele zang en dans en de kleurrijke kostuums van bijna 1.500 danser van ruim 70 verschillende tribes, waaronder de Mandan, Lakota, Dakota en Sioux tijdens dit must-see evenement!

Lewis & Clark

Ontdekkingsreizigers Meriwether Lewis & William Clark brachten meer tijd in North Dakota door dan in welke andere staat dan ook. Aan de River Road ligt de prachtige Lewis & Clark Riverboat, een radarboot die u meeneemt over de Missouri voor dinner – en sunset cruises.

Fort Abraham Lincoln State Park

Tijdens een geanimeerde rondleiding door het Custer house ervaart u hoe het leven in 1875 voor Generaal en mevrouw George Custer en hun manschappen was. Vanuit dit huis reden de generaal en zijn 7e cavalerie hun lot tegemoet bij de Battle of the Little Bighorn. Breng ook een bezoek aan het nabijgelegen On-A-Slant Indian Village, een 400-jaar oude Mandan nederzetting. De Mandan vormden een agrarische stam en leefden niet in tipi’s maar in zogenaamde earth lodges die hier nagebouwd  en te bezichtigen zijn.

Theodore Roosevelt National Park

Op slechts twee uur rijden ligt het prachtige Theodore Roosevelt National Park, het enige nationale park in Amerika dat naar een persoon is vernoemd. Kijk hier voor onze top tips voor een bezoek aan Theodore Roosevelt National Park.

Eten en drinken

In downtown Bismarck vindt u voldoende gelegenheden om uit eten te gaan. Ga bijvoorbeeld naar de Toasted Frog en bestel de lokale specialiteit fried pickles (gefrituurde augurken) of eet om de hoek in de oudste bar van North Dakota, de Peacock Alley, gevestigd in het historische Patterson Hotel. Aanraders hier zijn de vleesgerechten en de zelfgebakken broodjes met overheerlijke honingboter. Of bestel een cowboy martini, een glas bier inclusief een augurk en/of olijf.

Bismarck-Mandan Convention & Visitors Bureau

Exit 157 off of I-94
1600 Burnt Boat Rd
Bismarck, ND 58503
Telefoon: 00 1 701-222-4308
www.discoverbismarckmandan.com