Cowboys & Indianen

Cowboys & Indianen

The Real America is cowboy country! Wyoming heet niet voor niets Cowboy State, cowboys horen hier in het straatbeeld. Ranches, rodeo’s en spookstadjes als Virginia en Nevada City sieren de regio. Door de vele native american volken in het gebied en het grote aantal reservaten, is er veel terug te vinden van de indianen cultuur. Maar ook van de strijd tussen de indianen en het regeringsleger zijn diverse herinneringen te vinden. Crazy Horse Memorial en Little Big Horn Battlefield zijn iconisch voor de Native American geschiedenis van de VS.

Cowboystadjes

In de regio zijn veel echte cowboy stadjes terug te vinden. Zo is Sheridan in Wyoming een aantal jaar geleden uitgeroepen tot het best bewaarde sheriff stadje van Amerika en Cheyenne werd al eens uitgeroepen tot Amerika’s beste ’True Western Town’. In Buffalo staat het historische Occidental hotel, waar de Sundance Kid nog heeft geslapen en de kogelgaten nog in de muur van de bar zitten. In stadjes als Cody en Jackson Hole bestaat de kans dat men zomaar met een paar echte cowboys aan de bar zit. De cowboy lifestyle is dus niet iets uit een ver verleden, maar is ook nu nog echt een way of life voor veel mensen uit de regio.

Voor de juiste cowboy outfit inclusief echte cowboy laarzen en hoeden kunt u o.a. in Cheyenne, Cody en Wall terecht waar authentieke Western Stores te vinden zijn. Vergeet niet in Sheridan Kings’ Rope te bezoeken. Deze zadel- en lassomakerij heeft aangrenzend een museum met honderden items die herinneren aan het echte Wilde Westen.

Ranches

Altijd al eens een echte ranch willen ervaren? In The Real America kunt u uw hart ophalen! Of dit nu door actief mee te werken is op een working ranch of door heerlijk te relaxen op een guest ranch, de regio biedt meer dan genoeg keuze als u op een ranch wilt verblijven. Niet alleen voor de geoefende ruiter zijn er mogelijkheden, maar er zijn ook voldoende ranches die geschikt zijn voor beginners of zelfs voor kinderen. Kijk voor meer informatie op de officiële website van Wyoming Tourism, en type “cattle drive” in de search box. Ook een nuttige site is de de website van de Wyoming Dude Ranch Assocation: wyomingdra.com.
Montana heeft een aantal ranches die zij speciaal aanbeveelt. U vindt deze hieronder met een link naar hun website. In The Real America maakt men onderscheid tussen working ranches (u werkt actief mee en op uw inzet wordt ook gerekend), een dude ranch (u werkt ook mee maar veel meer vrijblijvend) of een guest ranch (hoofddoel hier is rust en genieten). Meer informatie is ook te vinden op 4dranches.com.

Cowboys & Rodeo’s

Gedurende de zomer kunt u in de hele regio rodeo’s bezoeken. Zo heeft Cody in de maanden juni, juli en augustus dagelijks een rodeo. In Jackson Hole wordt er iedere woensdag en zaterdag een rodeo georganiseerd in het hoogseizoen. Het grootste rodeo spektakel van de Verenigde Staten vindt elk jaar plaats in de derde week van juli in Wyoming: de Cheyenne Frontier Days. Dit evenement is veel meer dan alleen rodeo. Tijdens deze feestweek is er van alles te doen in Cheyenne. Meer informatie is te vinden op cfdrodeo.com.

South Dakota is de basis voor een duizenden jaar oude historie. Van de pioniers Lewis & Clark, de goudzoekers in de 19e eeuw en belangrijke historische plaatsen voor de Native Americans. Wounded Knee, Pine Ridge Reservation maar ook Deadwood waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan en je zo nog beschoten zou kunnen worden door Calamity Jane.

Indianen cultuur

The Real America heeft een rijke historie wat betreft Native Americans. Montana is de thuisbasis van onder andere de Blackfeet, de Crow en de Flathead stammen en in North en South Dakota leven onder andere de Dakota en de Lakota. Ook nu nog zijn er voldoende plaatsen om kennis te maken met deze cultuur. Beroemd zijn ook de jaarlijkse Powwows, grootse evenementen vol zang, dans en rituelen. De meest bekende is de United Tribes International Powwow in Bismarck, North Dakota die ieder jaar in september plaatsvindt.

Verreweg het bekendste icoon van de indianen cultuur is Crazy Horse Memorial. Dit immense beeldhouwwerk in de Black Hills van South Dakota, is ontworpen door Korczak Ziolkowski op verzoek van Lakota leider Chief Standing Bear. Korzak startte met houwen in 1948. Het project wordt nog steeds door de familie beheerd en en wordt volledig gefinancierd uit donaties en opbrengsten uit het visitor centre. Het immense beeldhouwwerk, dat de legendarische Lakota leider Crazy Horse uitbeeldt, vordert hierdoor slechts langzaan. Niemand durft te voorspellen wanneer het voltooid zal zijn. Meer informatie op crazyhorsememorial.org.

Naast Crazy Horse Memorial zijn er vele andere herinneringen aan de strijd tussen het regeringsleger en de Native Americans te vinden. Voorbeelden hiervan zijn Wounded Knee en Little Big Horn Battlefield. Vaak zijn ook de lokale kleine musea het bezoeken waard.