Actief & Natuur

Actief & Natuur

De uitgestrekte natuur in de Rocky Mountains leent zich bij uitstek voor avontuurlijke en actieve vakanties. Actief bezig zijn is dan ook mogelijk op veel locaties in de Rocky Mountains. Zowel in de zomer als in de winter is dit een echte outdoor bestemming. Wandelen, fietsen, paardrijden, water- en wintersporten; de mogelijkheden in Wild West USA zijn eindeloos.Voor wandelen, paardrijden, fietsen en mountainbiken zijn er uitstekende mogelijkheden in zowel Montana, North Dakota, South Dakota als Wyoming. De laatste jaren zijn activiteiten als Ziplines, High Rope circuits en Walking in the Treetops erg in opkomst. En denk ook eens aan wintersporten in dit gebied!

Paardrijden door de Natuur

Als u zich echt thuis wilt voelen in het Wilde Westen kan een middagje paardrijden natuurlijk niet ontbreken. Als u op een ranch verblijft, zijn er meestal mogelijkheden te over voor zowel beginners als voor ervaren ruiters. Maar in de meeste dorpjes in de Rocky Mountains worden regelmatig paardrijtochten georganiseerd. Per paard komt u op plaatsen die op een andere manier moeilijk bereikbaar zijn en kunt u nog meer genieten van de prachtige natuur in deze staten.

Wandelen

Wyoming, MontanaSouth Dakota en North Dakota bieden een natuurrijke omgeving met een bijzondere fauna, heldere rivieren, steile bergen en glooiende vlaktes. Bij uitstek geschikt dus voor langere of kortere wandelingen. Zeker in de nationale parken of in een van de vele state parks zijn ontelbare hikes te maken. Vaak is de moeilijkheidsgraad hiervan goed aangegeven is. Of bezoek de Visitor Centers in de nationale parken voor meer informatie. Wilt u  een wandeling maken onder begeleiding van een gids en zo de mooiste plekken vinden? Ook hiervoor kunt u in de Visitors Centers van de nationale parken terecht.

Fietsen

Actief kunt u zeker zijn in de Rocky Mountains.  Een uitstekende manier om de omgeving goed te leren kennen is om per fiets door één van de National Parken te rijden. Er zijn duizenden mijlen met fietsroutes en mountainbike routes. Het Wilde Westen was ooit een belangrijk knooppunt van de spoorwegen. Veel spoorroutes worden niet meer als zodanig gebruikt, maar zijn inmiddels geasfalteerd en omgetoverd tot prachtige fietspaden. Bekende voorbeelden zijn de Nickolson Trail in South Dakota en de Hiawatha trail die van Montana naar Idaho voert. Elk voorjaar, als de wegen in de nationale parken sneeuwvrij gemaakt worden en nog verboden zijn voor motorverkeer, hebben fietsers de wegen even voor zichzelf. Een unieke kans om de Going to the Sun road in Glacier National Park of Yellowstone per fiets te ontdekken!

Skiën

Het seizoen hoeft geen belemmering te zijn om actief van de natuur te genieten in de Rocky Mountains. Alleen Montana al heeft  heeft 16 skigebieden met 924 afdalingen, voldoende sneeuw en 223 zonnige dagen! In Big Sky bijvoorbeeld kun je zo tot aan het terras van je appartement skiën. Ook Jackson Hole in Wyoming heeft prima ski gebieden en is al meerdere malen uitgeroepen tot #1 ski resort van Amerika.

Watersport

Het ligt misschien minder voor de hand, maar ook de Rocky Mountains lenen zich uitstekend voor watersport. Met zoveel bergen die in het voorjaar met smeltwater de rivieren voeden, zijn er bijvoorbeeld genoeg mogelijkheden om te raften in Wild West USA. Met stoomversnellingen in alle moeilijkheidsklasses is raften een leuke manier om actief in de natuur bezig te zijn en niet alleen voor de ervaren rafter, maar ook voor de beginners. Naast raften, is kajakken een populaire sport in de Rocky Mountains. Als u toch de voorkeur geeft aan rustiger vaarwater, bieden de meren in Montana alle gelegenheid voor kano tochten.