Aanvlieghavens

Aanvlieghavens

Denver en Minneapolis zijn steden van waaruit de staten Idaho, Montana, South Dakota en Wyoming gemakkelijk te bereiken zijn. Vanuit deze steden kunt u doorvliegen naar een van de vele regionale aanvlieghavens, zoals bijvoorbeeld Rapid City of Boise. Het is natuurlijk ook mogelijk om vanuit een van deze steden met een huurauto of een huurcamper verder te trekken. Vergeet echter niet dat deze steden zelf ook de moeite van het bezoeken waard zijn. Een overnachting in Denver of Minneapolis aan het begin of einde van uw rondreis is zeker aan te bevelen!

Reisdocumenten

Indien u staatsburger bent van Nederland, België of een van de andere landen die deelnemen aan het Visa Waiver Programma, dan dien je in het bezit te zijn van een elektronisch leesbaar paspoort dat ten minste geldig is tot het einde van uw verblijf in de Verenigde Staten. Kinderen en zelfs baby’s hebben hun eigen elektronisch paspoort nodig. U verblijft ter plaatse maximaal 90 dagen en het doel van de reis is toerisme, een zakenreis of als u op doorreis bent.

ESTA

Als u reist naar de Verenigde Staten dient u minstens 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aan te vragen via ESTA (Electronic System for Travel Authorisation). Ga hiervoor naar de website van ESTA en vul online een aanvraag in voor uw reis naar de Rocky Mountains. Het invullen van het ESTA aanvraagformulier kan in het Nederlands. U dient een aantal persoonlijke vragen te beantwoorden om vast te stellen of u in aanmerking komt voor een reistoestemming naar Amerika en u moet $ 14 overmaken per credit card. Nadat de betaling aan ESTA is ontvangen krijgt u direct antwoord op uw aanvraag. Dit antwoord print u en neemt u mee bij uw reisbescheiden. Bewaar ook het bevestigingsnummer voor latere aanpassingen.