Badlands

Top tips voor een bezoek aan Badlands National Park

Om te zorgen dat u niets hoeft te missen tijdens een bezoek aan de prachtige Nationale Parken van The Real America hebben wij onze top tips voor u op een rijtje gezet. Heeft u ook een goede tip over o.a. Badlands National Park? Laat het ons weten op onze Facebook pagina.

Bekijk hier onze top tips voor een bezoek aan Badlands National Park in South Dakota

TIP  De highway 240 Badlands Scenic Loop tussen Wall en Cactus Flat is een van de mooiste routes door de Badlands. De route zelf is in ongeveer een uur te rijden, maar neem zeker ook de tijd om onderweg te stoppen (er zijn 12 gemarkeerde stops) en te genieten.

TIP  Bezoek Badlands National Park rond zonsopkomst of zonsondergang. De zonnestralen zorgen voor een prachtig kleurenspel en leveren geweldige foto’s op. Kijk hier voor een tabel met de actuele tijden voor zonsopkomst en zonsondergang en voor meer tips over fotograferen in de Badlands tijdens het ‘magische uur’.

TIP  Om wildlife in de Badlands te spotten, is de 30 minuten durende Sage Creek Rim Road naar Robert’s Prairie Dog Town een goede optie.

TIP  Rijdt u vanaf Rapid City over de Interstate 90 naar Badlands National Park, stop dan onderweg in Wall om de wereldberoemde Wall Drug Store te bezoeken en lekker te lunchen (dit is een van de weinige eetgelegenheden hier). De tientallen borden langs de weg zorgen er wel voor dat u deze stop niet kunt missen!

TIP  Ga wandelen! Kies uit een van de 8 wandelingen die allemaal toegankelijk zijn vanaf de Badlands Loop Road. De meest populaire en mooiste zijn Window, Notch en Door Trails. Iets minder bekend en makkelijk zijn Cliff Shelf en Saddle Pass. Wilt u meer leren over de rijke prehistorie, kies dan voor de Fossil Exhibit Trail. En voor de echte wandelaars is de 10 mijl lange Castle Trail een goede keuze. Welke wandeling u ook kiest, zorg voor voldoende water, eten, zonnebrand en geschikte kleding.

TIP  Bezoek een van de Visitor Centers. U vindt hier souvenirs, een boekwinkel, wisselende tentoonstellingen en vriendelijke vrijwilligers en Park Rangers die u kunnen vertellen welke wandeling het meest geschikt voor u is, welke activiteiten er georganiseerd worden, waar het meeste wildlife te vinden is, op welke plek u de mooiste foto kunt maken en nog veel meer!

TIP  Overnachten in het park kan alleen in de Cedar Pass Lodge of op een van de 2 campings die het Badlands National Park rijk is. De Cedar Pass Campground ligt vlakbij de Cedar Pass Lodge en het Ben Reifel Visitor Center en biedt plek aan tenten en campers. Sage Creek Campground is bereikbaar vanaf de Sage Creek Rim Road en biedt gratis plek aan wie het eerste komt. De camping is heel primitief, biedt overdekte picknick tafels en composttoiletten, maar heeft geen watervoorziening. Houd er verder rekening mee dat het erg winderig kan zijn in de Badlands. Buiten het park zijn uiteraard genoeg andere mogelijkheden om te overnachten.

TIP  Ontdek de sterrenhemel! De Badlands zijn een geweldige plek om sterren te kijken. In het amfitheater op de Cedar Pass Campground vinden gedurende het hoogseizoen elke vrijdag- t/m maandagavond speciale avonden plaats waarbij Rangers uitleg geven over de sterren en telescopen beschikbaar zijn. Deze avonden zijn onderdeel van het Night Sky Program, net zoals het jaarlijkse (gratis) Badlands Astronomy Festival.

TIP  Op ongeveer anderhalf uur rijden ten westen van Badlands National Park liggen Mount Rushmore National Memorial en Crazy Horse Memorial die uw bezoek aan dit gedeelte van The Real America nog completer maken.

TIP  Download de digitale versie van de South Dakota Vacation Guide of vraag een gratis brochurepakketje aan via The Real America voor extra informatie en nog meer tips!